vNetka.bg - видео споделяне и социална мрежа

vnetka_1
vnetka_1vnetka_2vnetka_3vnetka_4vnetka_5vnetka_6
клиент:Движение МИМАНСА
година:2009
инфо:социална мрежа; xHTML; CSS; Flash; ActionScript; JavaScript; PHP; PostgreSQL; онлайн видео конвертиране; видео стрийм

"Идеята на vNetka е да се превърне във видео мрежа на една арт основа за развитие на млади таланти, в място където оригиналното авторско видео ще присъства и хората ще могат да общуват с клипове както и да споделят своята гледна точка, като автори и оператори."

Системата за онлайн видео конвертиране в сайта, базирана на FFmpeg, позволява конвертиране от почти всякакъв формат. Предвижда се в бъдеще да се разработи функционалност за запис на видео, както и стриймване на видео наживо от всяко свързано с интернет устройство с видео камера.

Като социална мрежа, vNetka позволява на потребителите да коментират и да отговарят (с видео или снимка) на създадените теми, да гласуват за всяко едно видео в сайта и да създават общности - клубове по интереси или каузи.

Плановете на проекта са да се превърне в един нов вид медия, така че ще продължаваме да обновяваме системата с все повече и по-интересни предложения към потребителите.